logo voorneveld
 

Sportfysiotherapie

De Sportfysiotherapeut binnen onze praktijk is Marco Verhoeff.

Hij is fulltime werkzaam op beide praktijken en begeleidt de fysiofit op woensdagavond. Sportfysiotherapeuten begeleiden mensen met sportblessures, zowel acuut als chronisch. De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van geblesseerde sporters. Het kan hierbij gaan om sporters die onlangs geblesseerd zijn geraakt en tijdelijk hun sportactiviteiten moeten aanpassen. Daarnaast kan het gaan om sporters die al langere tijd (pijn)klachten hebben tijdens sporten.

Voor de behandeling bij een sportfysiotherapeut is geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

Een vraaggesprek en een houdings- en bewegingsonderzoek zijn er tijdens de eerste afspraak op gericht om de aard en de oorzaak van de blessure vast te stellen. Indien nodig kan er aanvullend onderzoek (bv. echografie) worden aangevraagd. Aan de hand van de verzamelde gegevens wordt een behandelplan opgesteld, rekening houdend met uw sportspecifieke achtergrond.

Naast de behandeling door de sportfysiotherapeut zal het herstel van een sportblessure vooral op een actieve manier plaatsvinden. Dit betekent: veel thuis oefenen, in onze oefenzaal of in de sportschool. Dit alles om het aangedane weefsel weer voldoende belastbaar te maken. De tijd die dit vergt zal per blessure verschillen.

Ook voor een blessure- of sportadvies kunt u terecht bij een sportfysiotherapeut.

Voor meer informatie m.b.t. sportfysiotherapie kunt u kijken op de site van het NVFS  of www.desportfysiotherapeut.nl 

Marco Verhoeff Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
8.30-12.30 AK KW AK AK AK
13.00-17.00 AK KW AK AK  
17.00-20.00      AK